Til minde om tante Rosa, der døde i går eftermiddag…

Tak til Odense  Kommune.
Æret være Rosas minde!

Som du måske ved, så døde mine forældre desværre, da jeg var meget ung. Siden min mors død i 1965 har min Tante Rosa her i Esbjerg været det link til familien, som jeg gang på gang kunne vende tilbage til, hvis jeg havde spørgsmål om familien på min fars side.

Torsdag eftermiddag  kl. 15 døde Rosa på Sydvestjysk Sygehus. Hun blev indlagt natten til torsdag fra Fovrfeld Plejecenter, hvortil hun flyttede for to måneder siden i forbindelse med en benamputation.

Rosa har været alene i mange år, siden min farbror Carl Gustav Jacobsen døde. Carl Gustav var rangermester på banen i Esbjerg. Dengang kom der mange godstog til Esbjerg. Det er snart 9 år siden, vi sidst så et godstog her i byen. Nu kommer alt per lastbil via motorvejen.

Rosa voksede op i Ringkøbing. Flyttede til Padborg med Carl Gustav under krigen, hvor jernbanesabotagen var kraftig i området, og hvor Carl Gustavs arbejde var alt andet end behageligt med tyske soldater, der “skyggede” ham overalt på jernbaneterrænet.

Efter krigen flyttede de to til Esbjerg i en nybygget etagelejlighed på E. Hansensvej.

Jeg husker mine første besøg hos dem, hvor der var polske flygtninge i barakker på den anden side af vejen tæt på Esbjergs store rundkørsel. 500 meter længere oppe ad Hjertingvejen var der soldater indkvarteret.

Hos Rosa og Carl Gustav mødte/så jeg for første gang “et børneværelse”. I lejligheden var der træk-og-slip-toilet, som jeg kun kunne drømme om derhjemme i Vamdrup, hvor jeg måtte ned i gården til et mørkt træ-das med wc-papiret medbragt under armen.

Ja! Minderne vælter frem ved meddelelsen om Rosas død. Rosa blev 91 år gammel.

Æret være Rosas minde!

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *